Vem är det här spelet för?

Celtic knot

Om Fornsaga skulle skriva en kontaktannons där det beskriver sin ideala spelare skulle det låta ungefär såhär:

Väl genomarbetat indie-rollspel med rötter i spel som Hillfolk, Dungeon World och Nemesis, söker likasinnade spelare.

Du tycker att charmen med rollspel är att uppleva originella och innehållsrika berättelser som fokuserar på mänskliga teman snarare än praktisk/strategisk problemlösning. Du kanske rentav fascineras av moraliska dilemman och ställningstaganden och de konsekvenser människors val får? Vidare tycker du att det är roligt att leva dig in i en rollperson och gestalta denna på ett trovärdigt sätt. Därför vill du också att rollpersonerna ska ha ett djup och ser det som ofrånkomligt att de är sårbara.

Du har kanske provat många olika spelsystem tidigare men ofta tyckt att de har varit onödigt komplicerade och att de haft för många undantagsregler. Det kan också vara den medföljande spelvärlden som gjort dig avogt inställd till något särskilt rollspel. Du vill helst skapa din egen spelvärld. Å andra sidan kan det lika gärna vara så att du aldrig har provat rollspel över huvud taget och då skulle du nog ändå kunna passa ifall du exempelvis gillar improvisationsteater och brädspel. Det viktiga är att du söker dig till rollspel för upplevelsens skull.

När det kommer till tärningar har du inget emot tärningspooler och du tycker att det viktigaste är att det går snabbt att hitta vad du ska slå och att du lätt kan avläsa vad utfallet betyder. Som spelledare är du tacksam ifall du slipper göra uppskattningar av svårighetsgrader på alla tärningsslag. Du har också uppfattningen att spelmöten med endast ett fåtal tärningsslag, oftast är bra spelmöten.

Är det så att du har jobb, barn och familj; bli inte avskräckt! Jag vill inte ersätta dem, jag vill bara finnas med på ett hörn. Det är förståeligt att du inte har tid att förbereda långa kampanjer eller kan boka upp alla kvällar och helger på en hobby, och det ska du heller inte behöva. Allt jag kräver är ungefär tre timmar varannan vecka. Men skulle det vara så att du vill lägga mer tid på mig, kommer det såklart bara att göra upplevelsen bättre.

Celtic knot

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *