Vad är Fornsaga?

Fornsaga är ett bordsrollspel där spelarnas rollpersoner verkligen är berättelsens huvudrollsinnehavare. Genom att låta berättelsen formas av spelarnas intresse och färgas av deras rollpersoners personligheter skapas helt originella sagor som handlar om deras rollpersoner på riktigt.

Vad är nytt?

Fornsaga handlar om människoöden och dramatiken är spelets kärna. Syftet med spelet är att uppleva en nöjsam och intressant berättelse genom att skapa drama i rollpersonernas liv. Man spelar på de dramatiska spänningar som uppstår under spelets gång och tvingar upp dem till ytan.

Rollpersonernas karaktärsdrag är det som driver handlingen och spelarna uppmuntras att göra sitt avtryck i berättelsen. Karaktärsdragen är vidare ett verktyg för spelgruppen att skapa motsättningar och dramatik för varandra. Dessutom kretsar erfarenhetspoäng-systemet kring karaktärsdragen. Spelarnas uppgift är att spela sina rollpersoner som om de vore riktiga människor. Därför belönas de när de tar beslut som baseras på sina karaktärsdrag.

Den nedskalade miljön blottlägger och förstärker vikten av rollpersonernas personligheter. Det nedskalade tärningssystemet å andra sidan, lobbar för spelarinteraktion och kollaborativt berättelseskapande. Spelet är designat för att bibehålla inlevelsen i scenerna och hålla kvar spelarnas tankebanor i spelvärlden.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *