Rollformulär, uppföljningen

Efter att ha skrivit inlägget om rollformulär förra veckan insåg jag att det var dags att konvertera rollformulären från Photoshop till Indesign. Det finns många fördelar med det och varför jag inte gjort det tidigare kan jag inte svara på. Förmodligen för att jag kan Photoshop bättre. Här är resultatet i alla fall!

Rollformulär 2016-05-18

Från stående A4 blev det liggande A4, plus en hel del förändringar för att likforma rollformulärets design med regelbokens. Utöver det kan ni se att jag tagit tag i de mjuka värdena och gett dem mer plats på andra sidan. Jag provade att fylla i rollpersoner som figurerat i vår testgrupp sedan tidigare och jag tyckte den nya kolumnen med personliga aspekter var ett bra tillskott som tillförde sådant som tidigare bara funnits i ett separat dokument som jag som SL haft som stöd.

Nu ska det här speltestas för att se hur regelmekaniken kring aspekterna ska se ut. En tanke är att när en spelare spelar på sina aspekter, ge denne en bonustärning att använda i ett valfritt färdighetsslag (på samma sätt som spelarna kan hjälpa varandra genom sina band). Mekaniken ersätter ju dock till viss del den XP-funktion som jag haft sedan tidigare där jag belönat bra spel som gått i riktning med spelarens rollperson. Det skulle kanske gå att samköra aspekternas funktion så att de både ger bonustärningar och XP. Det finns lite uppslag i all fall men vi måste se hur det fungerar i praktiken först!

 Ikoner: Erkännande

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *