Oumbärliga podcasts

Efter att återigen hittat en (för mig ny) gammal podcast med fenomenalt innehåll tänkte jag att det vore fint att göra en kort lista med de tre podcasts som jag har fått de flesta av mina teoretiska rollspelsinsikter ifrån.

Jennisodes

Jennifer Wongs nu döda podcast med ganska varierat innehåll. Mestadels rollspel men även brädspel och kortspel. Många intressanta intervjuer med spelskapare. 79 avsnitt.

Narrative Control

Sean Nittners podcast som varit vilande till och från de senaste åren fram tills hösten 2016, då senaste avsnittet sändes. Det är en väldigt bra och pedagogisk ingång till rollspelsteori. 85 avsnitt.

Theory from the Closet

Clyde L. Rhoer heter upphovsmannen bakom den här döda podcasten. Som titeln antyder är det fokus på rollspelsteori och Clyde gör ett bra jobb med att förklara och resonera kring olika teorier. Utgångspunkten är Ron Edwards teorier. Han har också många intressanta intervjuer med spelskapare, bl a tre intervjuer med just Ron Edwards. 64 avsnitt.

Edit: Efter att man diskuterat podcasts på Facebook-gruppen Bräd- & Rollspelsforum hittade jag en fantastisk vlog av Adam Koeble som heter Office Hours. Riktigt bra innehåll!

Där har ni listan. Kort i sig men många timmars lyssnande!

Bild: Illustration ur Rhinegold and the Valkyries av Arthur Rackham. Beskuren.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *