Kickstarter vecka #5 – Sista veckan!

Nu är vi inne på sista veckan av kickstartern och i skrivande stund ligger vi strax över 32 000 med knappt 4 dagar kvar av kampanjen. Så himla kul! På lördag kl 21 blir det klart hur långt vi kom. Vi är hur som helst jätteglada för det gensvar vi fått under kampanjens gång och det är med stor förväntan vi blickar framåt mot hösten och Fornsagas release i oktober och november.

Imorgon är det dags att rigga upp på Kodachicon och lära känna de andra som ska arrangera rollspel under helgen. Jag kommer tillsammans med min vän Daniel Strömholm att bege mig dit för att på bästa sätt försöka tillfredsställa deltagarnas rollspelssug (och i bästa fall även skapa ett sådant).

Eftersom tid är en bristfaktor för konventsdeltagarna kommer det finnas lite olika upplägg att välja mellan för att man som spelare ska få testa det man är mest intresserad av.

  • Vi har förberett ett konventsscenario med halvt ifyllda rollformulär baserade på sex yrken/arketyper. På så sätt går rollpersonsskapandet snabbt men lämnar fortfarande utrymme för spelarna att i stor grad sätta sin egen prägel på rollpersonerna.
  • Vill man hellre uppleva rollpersonsskapandet i sin helhet (vilket är en gemensam procedur för spelarna) räcker inte ett spelpass till både detta och att börja spela ut berättelsen. Skulle spelarna däremot vilja fortsätta spela under ytterligare ett spelpass efter rollpersonsskapandet så är detta helt klart en möjlighet och kanske till och med det bästa alternativet för att prova på Fornsaga och komma så nära upplevelsen av spelet som kampanjspel som möjligt.
  • Är man mest intresserad av att se hur Fornsagas regelsystem håller i stridssituationer så finns det möjlighet att speltesta en improviserad dungeon-liknande premiss.
  • Under konventet kommer det att ligga framme material så att man på egen hand (eller i vårt sällskap om vi är närvarande) kan prova kartsystemet och säsongsnivån för att se hur de bitarna fungerar.

Vi återkommer med uppdateringar under konventets gång! Vi hörs snart igen!

Bild: Nidaros av Dag Frognes

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *