Justin Gerard

Då kommer här äntligen ett inlägg med lite inspirationsfokus i form av konst & bild. Detta till trots kommer inlägget bli helt bildlöst. Av upphovsrättsliga skäl kommer jag istället länka till webbplatser där det finns bilder i överflöd.

Dagens konstnär heter Justin Gerard och är en ambitiös konstnär från USA som bloggar och lägger upp massor av material från sina skapandeprocesser.

Jag börjar med ett par av mina favoritkonstverk:

Vill du hitta mer av Justin Gerards konst så är det här tre bra webbplatser att börja med:

  1. Bloggen på Gallery Gerard.
  2. Quick hide here. Justins nu nerlagda blogg som istället fortsatte på Gallery Gerard.
  3. Muddy Colors. En konstblogg där Justin gör många gästinlägg.

Så klicka vidare och kolla in allt snyggt som finns på de olika sidorna. Det jag gillar med Justin Gerards konst är att den är originell med sitt ganska runda och nästan barnboks-aktiga uttryck. Jag gillar också proportionerna i hans bilder och är kanske mest imponerad av skissarbetet som i sig självt håller mycket hög klass. De färglagda bilderna är å andra sidan fullkomligt felfria och en riktig fröjd att titta på.

Bildernas innehåll tenderar att vara mycket dvärgar, troll, och drakar i sann Tolkien-anda, men är gjorda på ett originellt sätt med en ganska lättsam atmosfär över dem. Många av bilderna har ett nästan komiskt uttryck men passerar i mitt tycke aldrig gränsen till att bli för glättiga eller skämtsamma. Det är helt enkelt trevliga bilder att titta på och settingen stämmer väl överens med hur jag ser på Fornsagas spelvärld, om man bortser från att det är lite väl mycket high-fantasy ibland.  Generellt tycker jag dock att bilderna håller en ganska låg profil på den fronten och blir aldrig klyschiga.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *