Vimars krönika (Avbruten)

Hem Forum Spelkrönikor Vimars krönika (Avbruten)

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Peter Malmberg 2 år, 2 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #650

  Peter Malmberg
  Forumledare

  Enspelaräventyr
  Fr.o.m. 2016-07-11.

  Rollbesättning:
  Fredrik – Vimar.

  #651

  Peter Malmberg
  Forumledare

  Kapitel 1. Dag 1
  Vimar vaknar upp omtöcknad nedanför den fem meter höga klippan där han föll. Han har ont i huvudet och när han känner efter har han ett bandage runt huvudet. Då minns han drömmen. Det är bara fragment som kommer tillbaka till honom. Han minns att någon tog hand om honom och förde honom till en stuga. Han minns hur han först möttes av vänlighet och värme men att allt förändrade sig plötsligt och det sen blev hotfullt. Mer minns han inte och han kan inte säkert veta ifall det var en dröm eller verklighet. Kan det vara han själv som lindade om sitt huvud i yran efter fallet? Det börjar skymma och han bestämmer sig för att övernatta där vid klippan och försöka ta sig vidare dagen efter.

  Kapitel 1. Dag 2
  Vimar vaknar tidigt och gör sig lite tallbarrste att dricka. Han sitter och begrundar gårdagens trauma när han hör någon komma nedför berget. Det visar sig vara en man i ljusgrön kappa som han tycker sig känna igen från marknaden. Mannen verkar inte lägga märke till Vimar och verkar inte leta efter honom heller. Vimar ropar på honom. Mannen rycker till och tittar sig förvånat omkring. Han kommer bort till klippan och presenterar sig som Botulf från Grönkulla i väster. Vimar förklarar det som skett dagen innan och undrar ifall Botulf möjligen sett någon som rört sig i området. Botulf säger att han kommer från marknaden och inte mött någon sedan han lämnat Videfors. Han rekommenderar sedan Vimar att gå tillbaka till Videfors för att höra med Maj på världshuset Paddan, ifall hon vet vem det kan ha varit som hjälpt honom. Hon känner dessutom igen varenda ansikte som hon ser så hon borde vara rätt person att prata med. De skiljs sedan åt och Botulf önskar honom hälsa och all lycka.

  Vimar inser för sent att han borde frågat efter närmsta vägen tillbaka till Videfors. När han börjar gå inser han att han kommit av sig från vägen och har svårt att hitta tillbaka till gården. Sent på kvällen kommer han till Videfors och träffar då Maj på värdshuset. Hon känner igen honom från marknaden och lyssnar intresserat när han berättar om det som hänt. Hon kan dock inte hjälpa honom men menar att jägaren Herman som sitter borta vid brasan, nog varit i de trakterna en del och kanske kan vara till hjälp. Hon kommer bort med lite soppa snart.

  Vimar och Herman bondar först kring kaninjakt och pilbågsskytte, därefter berättar Vimar om händelsen vid klippan och frågar ifall Herman känner till någon som bor i närheten av bergen som skulle kunna vara den som hjälpte honom. Herman känner till en stuga som finns där men vet inte om det leder honom rätt. Han hade känslan av att den var bebodd när han sist såg den men han vet inte vem som bor där. Herman undrar ifall Vimar vill ha sällskap dit – han hade ändå tankar på att bege sig västerut för att jaga. Vimar tackar ja men förklarar att han måste vila sig under morgondagen och att de kan bege sig iväg först två dagar senare.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Forumet ’Spelkrönikor’ är stängt för nya ämnen och svar.