Fornsaga till Teaterveckan

By Västgöten (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Nästa vecka, 15 – 21 augusti är det Teaterveckan i Falköping. För att brygga över gränserna mellan dessa förvånansvärt skilda världar; teater och rollspel, kommer jag att vara där och introducera rollspel för teaterfolket. Många av dem har enligt uppgift spelat tidigare men min förhoppning är att inspirera även de som aldrig tidigare provat på hobbyn.

Tanken är att ta en alternativ ingång till rollspelens värld genom att fokusera på det med teatern gemensamma momentet improvisation och lyfta fram begreppet narrativ kontroll och resonera kring vilken typ av berättelser som vi är intresserade av i gruppen. Med utgång från Graham Walmsleys Play Unsafe kommer jag att försöka förmedla vad jag tycker kan vara charmen med rollspel och i bästa fall även ge de erfarna rollspelarna en tankeställare som kan gagna dem i sitt fortsatta spelande. Uppdateringar kommer under veckan!

Foto: Gånggrift – Karleby 58 – i Karleby socken den 13 april 2006, Sveriges största gånggrift, sedd från den ursprungliga gångmynningen av Harri Blomberg. Beskuren.
By Västgöten (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *