Even Amundsen

Even Amundsen är en ung konstnär ifrån Norge som jag nyligen fått upp ögonen för. Han har en härlig stil och gör fantastiska teckningar och målningar – mestadels digitalt som jag förstår det. Motiven faller huvudsakligen inom fantasy-kategorin och varierar en del. Jag länkar här till några av de bilderna vars motiv jag uppskattar mest och som är i linje med Fornsagas värld!

Dvärgar är ett vanligt motiv som var anledningen till att jag fastnade för Even. Den första bilden härunder var en av de första jag hittade. Nu när jag skriver det inser jag att det måste förtydligas att dvärgar inte direkt är del av Fornsagas original-setting. Jag gillar däremot dvärgkonceptet väldigt mycket och tänker att en driftig spelledare lätt kan slänga in dem i sin spelvärld eller till och med tillåta spelarna att vara dvärgar.

Där finns också en speciell dvärg med en get och en räv som följeslagare. Vad som ligger bakom det konceptet har inte framgått men en trevlig trio är det. Skulle det visa sig vara en serie hade jag varit mycket intresserad av att läsa den!

Motiv som utspelar sig i vikingatid är en annan kategori som är vanligt förekommande.

Han är också en jäkel på perspektiv och gör ofta bilder som är ritade i vidvinkel.

Jag hittade en konst-vlog på Youtube där de intervjuar Even. Den kan ni kika på här.

Annars är den kanal han använder flitigast; Artstation. Han finns också på Deviantart men verkar inte använda den särskilt mycket längre.

Håll till godo!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *