Det är på våren det händer

Nytt år och nya utmaningar! Vad händer då under den närmsta tiden framöver?

Vi kan börja med att säga att Fornsaga har kommit ut i butikerna. Rollspelet finns nu att hitta även i SF-bokhandelns hyllor (och webshop)! Så vill man kika lite i boken innan man köper den så kan man alltså ta sig till SF-bokhandeln (det är ändå alltid värt besöket).

Calcon

23 – 25 februari startar vi konventsåret 2018 med Calcon i Kalmar. Där kommer Peter finnas på plats för att spelleda Fornsaga och även speltesta ett nytt spelledarlöst rollspelsprojekt med arbetsnamnet Anno Daemonum.

Gothcon

30 mars – 1 april är det Gothcon i Göteborg. Där kommer både Peter och Daniel Strömholm att finnas på plats för att spela Fornsaga och förhoppningsvis också hinna prova en massa andra rollspel! Vi ser också fram emot att göra våra poddvänner, forumkamrater och övriga rollspelare bekantskap och få snacka lite IRL. Ska du på Gothcon och vill prova att spela eller spelleda Fornsaga, hör då gärna av dig så ska vi se till att ni får lite extra kött på benen inför konventet!

Tillägg

Vi sitter nu och filar på ett par SL-stöd i form av en överskådlig regelöversikt samt en SL-guide för konventsspel. Vi har blivit klara med snabbstarts-arketyperna som är ett sätt att få rollpersonsskapandet att gå ännu snabbare (vilket är att föredra på t ex konvent). Vi måste också tyvärr meddela att vi hittat det första ”riktigt stora” felet i boken. Det är inte riktigt så allvarligt som det låter utan det handlar om att vuxna SLPer egentligen ska ha PER:3 istället för PER:2 som det står i boken (för att det ska stämma överens med start-XP och kapacitetsvärden). Därför har vi börjat upprätta en errata som ni hittar tillsammans med alla andra tillägg under ladda ner här på hemsidan.

Om ni mot förmodan skulle hitta fler fel i boken får ni gärna meddela oss så ska vi se till att de i så fall kommer med samt att ni får en liten hittelön som tack för hjälpen! Om det är något i boken som är oklart eller som ni anser behöver förtydligas så rekommenderar vi er att skriva ett inlägg här eller på rollspel.nu så kommer vi att besvara er så snabbt vi kan.

Rollspelsfika

Vi avslutar med att berätta att vi precis spelat in del 3 av vår actual-play med Fornsaga till podcasten Rollspelsfika. Avsnittet kommer sändas i början av februari och därefter har vi en hel hög med uppslag på samtalsämnen som vi tänker behandla under året. Skulle det vara så att du har någon idé eller önskan om ett särskilt samtalsämne, skriv då en rad på vår facebook-sida!

Foto: Claes Ek & Fredrik Hyltén-Cavallius

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *