Dag Frognes

I lucka 5 hittar vi (nej jag skojar) – Dag Frognes! En norsk tecknare som tyvärr inte verkar vara så aktiv för tillfället. Dag har en hemsida med kontaktuppgifter där han länkar till sin blogg. Dessa skulle jag vilja betrakta som de två officiella ingångarna.

Edit: Dag har sedan det här inlägget uppdaterat sina hemsidor och det har kommit upp en ny hemsida med ännu mer content är de som jag länkat till här.

Dag har ett väldigt realistiskt sätt att teckna och har gjort en hel del teckningar som mycket väl skulle platsa i faktaböcker. Framförallt har de en väldigt trovärdig nordisk atmosfär – det känns som att det ligger gedigna studier bakom illustrationerna eftersom alla detaljer är på pricken.

Jag gör som jag brukar – jag listar några av mina favoriter bland konstverken!

Vad som händer med all den konst han skapar är lite oklart. Jag har sökt runt lite och en av de få träffar jag fick var boken Den store sagaen om Olav den hellige som han illustrerat. Utöver detta verkar det som att han arbetar på uppdragsbasis för serietidningar.

En del av vikingaillustrationerna vet jag har gjorts till ett personligt projekt som Dag lade upp en kickstarter för; The saga of Ulvhedin. Crowdfund-kampanjen misslyckades tyvärr, förmodligen till följd av den lite ogenomtänkta kampanjen, det högt satta målet och kanske bristfällig marknadsföring. Jag mailade Dag när jag hittade kampanjen, som då redan utgått, och frågade vad det blev av projektet. Han sa då att han inte gett upp projektet men att han inte visste när eller om det skulle komma ut. Han lovade i alla fall att skriva om det på sin hemsida i sådana fall.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *