Andra rapporten från Teaterveckan

Det är premiärdag och femte dagen in på Teaterveckan. Igår höll jag ett spelpass Fornsaga med fyra härliga rollspelare från spelföreningen RELFA i Falköping.

Vi började med en halvtimmes snack om våra rollspelserfarenheter, rollspelsteori och vad man som spelare kan förvänta sig av Fornsaga.

Vi gick sedan över till en förenklad version av rollpersonsskapande som tog ungefär 1,5 timme. Det som tar mest tid är att spåna kring relationerna i förbundet samt att utveckla intressanta karaktärsdrag till alla rollpersoner. Vi fick dock till ett väldigt bra nät av relationer och motsättningar samt karaktärsdrag som till slut spelades på nästan allihop.

Teaterveckan förberedelser

Därefter tog två timmar av scener vid, och en väldigt intressant berättelse tog form. Det blev inte många tärningsslag och inga stridigheter men det var heller inte det som spelarna tyckte var det intressanta med rollspel. De ville ha intriger och en underhållande berättelse, och det var vad de fick! Vill ni läsa krönikan från spelpasset finns den här.

Jag,  å andra sidan,  fick inte bara spelleda en kul spelgrupp och en spännande berättelse, jag fick dessutom jättemycket feedback, både på Fornsaga, mitt spelledande och idéerna som ligger till grund för spelets utveckling. Och förutom de enstaka frågetecknen och förbättringsförslagen så var det uteslutande positiva reaktioner.

Så en lyckad första demonstration av Fornsaga inför en helt ny spelgrupp! Nu är det fokus på föreställningarna fram tills på söndag när jag håller mitt sista spelpass. Då tänker jag (till skillnad från de preliminära planerna) spelleda Fiasco!

Teaterveckan utsikt

Jag avslutar med ett foto av utsikten från vår stuga på Mössebergs Camping & Stugby där vi övernattar under veckan!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *